You are here

Ν. Νικολαΐδης: Καμία αίτηση για ψηλά κτήρια στο δήμο Λεμεσού

21/01/2023 07:01

Καμία αίτηση δεν εκκρεμεί ενώπιον του δήμου Λεμεσού, για αναπτύξεις πέραν των 15 ορόφων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Νίκο Νικολαΐδη.

Σε συνέντευξη στη StockWatch, ο κ. Νικολαΐδης, επεσήμανε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των ψηλών κτηρίων έπεσε μετά την κατάργηση του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος.

Διευκρίνισε ότι η οικονομική συμβολή των μεγάλων αναπτύξεων στα έσοδα του δήμου προέρχεται από τα τέλη των πολεοδομικών και οικοδομικών αδειών και τα αντισταθμιστικά μέτρα που επιβάλλονται δια νόμου στις μεγάλες αναπτύξεις.

Ο κ. Νικολαΐδης, αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα έχει ο δήμος από τη λειτουργία του καζίνο resort.

Αποδίδουν τα αντιπλημμυρικά έργα

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει διότι το κέντρο της πόλης και η περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου δεν πλημύρισαν, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων σε ολόκληρη την επικράτεια και εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή, η Λεμεσός θα αποκτήσει μια ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία.

Εξηγεί επίσης, πώς ο δήμος θα επιλύσει τα υπαρκτά καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, σε μια πόλη που έχει εξελιχθεί σε σύντομο διάστημα σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Ο κ. Νικολαΐδης, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το εάν θα διεκδικήσει τη δημαρχεία του ενοποιημένου δήμου Λεμεσού, παραπέμποντας στο σημαντικό όπως υποδεικνύει έργο και τις προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον του, τα δύο χρόνια που απομένουν πριν τη λήξη της θητείας του ως δήμαρχος της συμπρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος Λεμεσού, παρέπεμψε στη διαδικασία επεξεργασίας προτάσεων, για το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πολίτες οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση των ζώων  και υπενθύμισε ότι πριν μια δεκαετία στο κήπο φιλοξενούνταν πολύ μεγάλα ζώα.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το  Μουσείο Καρναβαλιού, το οποίο αναμένεται ότι θα πάρει σάρκα και οστά μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, θα προσελκύσει τη ψηλότερη επισκεψιμότητα ανάμεσα στα μουσεία της Λεμεσού.

Σε συνέντευξη στη StockWatch, ο κ. Νικολαΐδης, ανέλυσε και τους στόχους που είχε θέσει όταν ανέλαβε τη δημαρχία της Λεμεσού πριν έξι περίπου χρόνια.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Ηρώς Ευθυμίου