You are here

Cyta: Παίρνει από αποθεματικά η κυβέρνηση

07/10/2010 14:34
Ανησυχίες για το ότι η κυβέρνηση άρχισε να απορροφά όχι μόνο τα ετήσια πλεονάσματα της Cyta αλλά και μέρος του αποθεματικού εκφράζει σε σημερινή ανακοίνωση η Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες (ΕΠΟΕΤ).

Σε ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της Cyta, η συντεχνία θεωρεί «άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν έχουν απορροφηθεί μόνο τα πλεονάσματα του έτους αλλά και επιπλέον €13 εκ. από τα αποθεματικά του Οργανισμού».

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΟΕΤ αναφέρει ότι «η ενέργεια αυτή θέτει κατά την άποψη μας σε άμεσο κίνδυνο τη ρευστότητα και τη μελλοντική δυνατότητα της Cyta να αντεπεξέλθει στις αναπτυξιακές και συμβατικές της υποχρεώσεις καθώς επίσης και τη δυνατότητα κάλυψης των ελλειμμάτων του Ταμείου Σύνταξης του προσωπικού».

Η ΕΠΟΕΤ εκφράζει «απογοήτευση διότι δυστυχώς τα εκάστοτε συμβούλια αλλά και η Διεύθυνση του Οργανισμού επιλέγουν να μην ενημερώνουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα, ούτε όμως και να λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες και την αγωνία του προσωπικού».

Προσθέτει ότι «εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική πιστεύουμε ότι θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του Οργανισμού, το μέλλον του προσωπικού καθώς και το ρόλο που σήμερα διαδραματίζει η Cyta ως ένας υγιής ημικρατικός οργανισμός».

Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) εκφράζει «έντονες ανησυχίες και καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να προβληματιστούν και να τροποποιήσουν το άρθρο 17α του Νόμου (Ν.117 (Ι)/2006) που αφορά την καταβολή μερίσματος στο κράτος».

Παράλληλα αναμένουμε από το Συμβούλιο και τη Γενική Διεύθυνση να ενημερώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να καθορίσουν από κοινού πολιτική γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που απειλεί το μέλλον της Cyta και του προσωπικού της.

Η ΕΠΟΕΤ σε συνεννόηση και μαζί με την ΟΗΟ και τη ΣΕΚ θα επιδιώξουν και θα καθορίσουν συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και το υπουργείο Οικονομικών με μοναδικό στόχο την τροποποίηση της σχετικής πρόνοιας του Νόμου, καταλήγει η ανακοίνωση.