You are here

Με εφεδρικά συστήματα η Cyta

11/07/2011 15:41
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται τα εφεδρικά συστήματα και οι μηχανισμοί αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών της Cyta, μετά το μεγάλης κλίμακας ατύχημα που έγινε σήμερα το πρωί στη ναυτική βάση Ζυγίου, αναφέρει ανακοίνωση του ημικρατικού οργανισμού.

Δίδοντας προτεραιότητα στην υποστήριξη αποκατάστασης της επικοινωνίας στην περιοχή της τραγωδίας, η Cyta έχει εγκαταστήσει μεταφερόμενο σταθμό κινητής τηλεφωνίας και έχει προμηθεύσει άτομα που εργάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τηλεφωνικές συσκευές δορυφορικής λήψης. Η Cyta δίδει επίσης προτεραιότητα στη διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας νευραλγικής σημασίας συστημάτων επικοινωνίας του Κράτους.

Επιπλέον, η Cyta έχει θέσει σε λειτουργία γεννήτριες, οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών λειτουργίας του δικτύου της, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας αποφόρτωσης του δικτύου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Παράλληλα, έχει προχωρήσει στην παραγγελία για αγορά και νέων γεννητριών, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί ακόμα καλύτερα η κατάσταση.

Οι επιπτώσεις του ατυχήματος και η αστάθεια στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζουν σε αυτή τη φάση υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στην επαρχία Λεμεσού. Η Cyta ζητά την κατανόηση των πελατών της, αφού, ενδεχόμενη συνέχιση των προβλημάτων στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δυνατόν να επηρεάσει και άλλες υπηρεσίες, όπως ευρυζωνικές (υπηρεσίες διαδικτύου και Cytavision).

Η Cyta θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επιφυλακή και σε διαρκή επικοινωνία, τόσο με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, όσο και με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, για αντιμετώπιση του προβλήματος και διαχείριση της όλης κατάστασης που διαμορφώνεται. Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων, η Cyta θα ενημερώνει τους πελάτες της, καταλήγει η ανακοίνωση.