You are here

Παραίτηση ΔΣ ΡΙΚ ζητά ο ΔΗΣΥ

30/03/2012 16:33
Τρικούβερτος καβγάς στήθηκε σήμερα στη βουλή με αφορμή την αναβολή της ψήφισης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2012.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε τον πρόεδρο ΔΣ του ΡΙΚ να παραιτηθεί υπογραμμίζοντας ότι «η πλειοψηφία της Βουλής επιθυμεί τη θωράκιση των εργαζομένων έναντι της κομματικής αυθαιρεσίας του ΔΣ με τους αναξιοκρατικούς διορισμούς και προαγωγές, με τους εργαζόμενους δέκα ταχυτήτων και με τους ευνοούμενους και μη».

Ανέφερε ότι όσοι προσπαθούν να κομματικοποιήσουν την κρατική ραδιοτηλεόραση θα βρουν απέναντι τους το ΔΗΣΥ.

Υπέδειξε, παράλληλα ότι δεν θα δεχθούν να φορτωθούν οι κύπριοι φορολογούμενοι με νέα δάνεια, νέες υποχρεώσεις και νέους φόρους για να μετατραπεί η κρατική ραδιοτηλεόραση σε κομματικό όργανο.

Επιχειρηματολογώντας για την τροπολογία του ΔΗΣΥ με την οποία προτείνεται η περικοπή των 2/3 του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σημείωσε ότι «αν δεν γινόταν η αναβολή και εγκρινόταν η τροπολογία του μέχρι το τέλος του Απρίλη οι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν και το τελευταίο σεντ.

Αλαζονεία και ετσιθελισμός από ΔΣ

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η αναβολή που ζήτησε το κόμμα του έγινε αποδεκτή από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Κάλεσε τους εργαζόμενους του ΡΙΚ να ζητήσουν εξηγήσεις από το ΔΣ και το υπουργείο Εσωτερικών γιατί καθυστέρησαν να καταθέσουν στη βουλή τον προϋπολογισμό ο οποίος έφτασε στο κοινοβούλιο στις 9 Μαρτίου.

Επίσης χαρακτήρισε ως αστειότητες ότι το ΔΗΚΟ ζήτησε την αναβολή για εκδικητικούς λόγους, προσθέτοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την οικονομική διαχείριση του ΡΙΚ.
Το προσωπικό, τόνισε, δεν πρέπει να θυματοποιηθεί για την ανικανότητα, την αλαζονεία και τον ετσιθελισμό του σημερινού συμβουλίου.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβας, κάλεσε το ΔΣ να αναθεωρήσει τον τρόπο λήψεως και εφαρμογής αποφάσεων καθώς και την πολιτική του. Η στάση του κόμματος του, πρόσθεσε, έναντι του ΡΙΚ άπτεται της πολιτικής την οποία εφαρμόζει το ΔΣ του ιδρύματος.

Στόχος να σιγήσει η κρατική φωνή στο ΡΙΚ

Στην παρέμβαση του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, υποστήριξε έντονα ότι «η πολεμική και το κυνηγητό κατά του ΡΙΚ δεν οφείλεται σε δημοσιονομικούς λόγους αφού έγιναν εξοικονομήσεις δεκάδων εκατομμυρίων».

Σημείωσε ότι, «στόχος είναι να σιγήσει η κρατική φωνή στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Της Ελευθερίας Παϊζάνου