You are here

Όλοι πλην ΕΛΑΜ στηρίζουν Α. Αδάμου για προεδρία βουλής

16/10/2020 12:38

Την επιλογή του βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου για την προεδρία της βουλής, θα υποστηρίξουν όλα τα κόμματα πλην του ΕΛΑΜ που θα απέχει, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της σύσκεψης αρχηγών.

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη πριν από λίγο ο γενικός διευθυντής της βουλής Σωκράτης Σωκράτους, σημειώνοντας ότι σε κατοπινό στάδιο θα ανακοινωθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα συγκληθεί η ολομέλεια για την εκλογή του νέου προέδρου.

Σε δήλωσή του ο κ. Αδάμου, ανέφερε ότι θα είναι ανεξάρτητος πρόεδρος της βουλής, όντας μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Τόνισε ότι «μας περιμένει πολλή δουλεία, δεδομένης της καταρράκωσης της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της βουλής», εκφράζοντας βεβαιότητα ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να έρθει η βουλή στο ύψος που ανήκει και που περιμένει η κοινωνία των πολιτών. «Είμαι σίγουρος ότι θα έχω σύμμαχους όλους τους συναδέλφους βουλευτές», πρόσθεσε.

Σε δήλωσή του πριν από την έναρξη της σύσκεψης αρχηγών στη βουλή, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι «ο τόπος μας χρειάζεται νηφαλιότητα».

«Μετά το πέρας της σύσκεψης, εύχομαι με ομοφωνία να έχουμε καλά νέα. Θεωρούμε ότι ο Αδάμος Αδάμου, ο αξιοπρεπής άνθρωπος και πολιτικός, είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να λειτουργήσει συναινετικά για τους επόμενους μήνες», σημείωσε.

«Με σωφροσύνη και σύνεση να προσπαθήσουμε και να διορθώσουμε όλοι τα λάθη μας και καλύτερες μέρες να δημιουργήσουμε για τον τόπο μας», πρόσθεσε.

Εισήγηση για την επιλογή του κ. Αδάμου για την προεδρία, έθεσε ενώπιον της σύσκεψης αρχηγών το ΑΚΕΛ, έχοντας αρχικά την υποστήριξη του ΔΗΚΟ, των Οικολόγων και της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Τα κόμματα επεσήμαναν από χθες την ανάγκη να επικρατήσει κλίμα συναίνεσης στην επιλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Το όνομα του κ. Αδάμου συγκεντρώνει 54 θετικές ψήφους, από το σύνολο των 56 βουλευτών, με το ΕΛΑΜ να προτίθεται να τηρήσει αποχή.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους θα τηρηθεί αποχή, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου δήλωσε ότι δεν απαντήθηκαν τα δύο βασικά ερωτήματα που έθεσε το ΕΛΑΜ. Το πρώτο αφορά την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη και το δεύτερο, αίτημα προς το ΑΚΕΛ για αποδέσμευση του κ. Αδάμου από την κοινοβουλευτική ομάδα της αριστεράς.

M.X.