You are here

Πρόταση για διαφάνεια στην υγεία

05/08/2022 13:53

Το Cyprus Integrity Forum πραγματοποίησε συνάντηση στις 4 Αυγούστου με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα για σειρά θεμάτων που άπτονται των στόχων του οργανισμού. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας και προκλήσεις που δημιουργούνται, καθώς και πρόταση για διοργάνωση συνεδρίου για θέματα διαφάνειας στον τομέα της υγείας, εκδήλωση που θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου. 

Στην εκδήλωση θα εκπροσωπηθεί ο ιατρικός κλάδος στην Κύπρο για να παρουσιάσει τις θέσεις του σε φλέγοντα θέματα, και θα προσκληθούν από το εξωτερικό εμπειρογνώμονες σε θέματα διαφάνειας στον τομέα της υγείας. 

Το Cyprus Integrity Forum επανέλαβε την πάγια θέση του για διαφάνεια στο Γενικό Σχέδιο Υγείας, το οποίο θεωρεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Κυπριακής κοινωνίας, επίτευγμα που πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο. 

Το CIF εκπροσωπήθηκε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Μάριο Σκανδάλη, την Αντιπρόεδρο Έλενα Τάνου, και τον Δρ Στέλιο Χατζηχριστοφή, μέλος του ΔΣ. του Cyprus Integrity Forum.