You are here

Παρανυχίδα η μείωση των αστυνομικών φρουρών

03/12/2020

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα τη μείωση των αστυνομικών φρουρών πολιτικών αρχηγών και πρώην αξιωματούχων του κράτους κατά 21, δηλαδή από 56 σε 35. Η απόφαση, σύμφωνα με την αρμόδια Υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για καλύτερη αξιοποίηση των μελών του αστυνομικού σώματος. Αυτό έγινε, πρόσθεσε, ύστερα από αξιολόγηση των κινδύνων από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου της Αστυνομίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Γιολίτη, δεν αποκλείεται μείωση των μελών και της προεδρικής φρουράς.

Επομένως, 37,5% των πιο πάνω αστυνομικών δε θα έπρεπε να είναι στην υπηρεσία πολιτικών αρχηγών και πρώην αξιωματούχων, αλλά μπορεί να πει κάποιος ότι τώρα προέκυψε ο πλεονασμός καθώς προηγουμένως οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν κινδύνους και έπρεπε να προστατεύονται.

Τέτοια φύσης θέματα προσφέρονται για λαϊκισμό από όλες τις πλευρές. Και από όσους στέκονται επικριτικά στους τόσους πολλούς φρουρούς αλλά και από τους κυβερνώντες που αποφασίζουν μείωσή τους. «Εμείς τολμήσαμε», θα έχει για παράδειγμα να λέει, η κ. Γιολίτη.

Παρόλο που κάθε βήμα προς τα εμπρός, όσο μικρό κι αν είναι, πρέπει να χαιρετίζεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί παρανυχίδα στα όσα προβλήματα και ελλείψεις αντιμετωπίζει η Αστυνομία. Κι εγώ δεν είμαι από αυτούς που απριόρι δέχομαι ότι θα πρέπει να προσληφθούν κι άλλοι αστυνομικοί. Εξάλλου η σύγκριση με άλλες χώρες δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Η κακή αξιοποίηση μελών του αστυνομικού σώματος δεν περιορίζεται στις όποιες φρουρές πολιτικών ή άλλων προσώπων. Έχει κυρίως να κάνει με τη δομή της Αστυνομίας, τη νοοτροπία που διακατέχει μέλη της και κυρίως στην αναξιοκρατία που είναι μια «ασθένεια» με πολλαπλασιαστικό αρνητικό χαρακτήρα. Ένα καρκίνωμα.

Επομένως κυρία Γιολίτη μου, αν θέλεις να ασχοληθείς και με την ουσία και όχι μόνο με τις παρανυχίδες, καλά θα κάνεις να κοιτάξεις στο βάθος και να εγκύψεις στα σημαντικά και τα πολλά πολλά σαθρά. Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σου εύχομαι.