You are here

Στις Βρυξέλλες ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα

08/03/2021 14:53

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αύριο ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι για να συζητήσει την προετοιμασία της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα του COP26 με τους συνομιλητές του στην ΕΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα Τζόν Κέρι, θα καλωσορίσει στο κτίριο Berlaymont ο ομόλογός του Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Φρανς Τίμμερμανς, στις 14:30 ώρα Βρυξελλών (15:30 ώρα Κύπρου) όπου θα γίνουν και σύντομες δηλώσεις.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν προσκάλεσε τον Τζ. Κέρι να συμμετάσχει στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων στις 14:45 για μια συζήτηση σχετικά με τη διατλαντική δράση για το κλίμα. Μετά τη συνάντηση του Κολλεγίου, η Πρόεδρος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος  και ο ειδικός απεσταλμένος θα συναντηθούν τριμερώς.

Ο Τζ. Κέρι και η αντιπροσωπεία του θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τον Φρ. Τίμμερμανς και την ομάδα του για να συζητήσουν λεπτομερώς τη συνεργασία τους για την προετοιμασία της COP26. Ο Φρ. Τίμμερμανς και ο Τζ. Κέρι θα έχουν ένα διμερές δείπνο εργασίας αργότερα το απόγευμα. Ο Τζ. Κέρι θα συναντηθεί επίσης με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ.

ΚΥΠΕ