You are here

Μινωικές: Ολοκληρώνεται η πώληση του Προμηθέα

07/10/2003 11:03
Tην πώληση του νεότευκτου πλοίου τους «Προμηθέας» αναμένουν ότι θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν οι Mινωικές Γραμμές τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για το τρίτο επιβατηγό - οχηματαγωγό (F/B) το οποίο πωλούν στο διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους. Tο «Προμηθέας» βρίσκεται ήδη ναυλωμένο σε ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία αναμένεται ότι θα είναι και ο αγοραστής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση του «Προμηθέας» θα δώσει νέα ώθηση στις συζητήσεις που έχουν οι Mινωικές Γραμμές με ένα μεγάλο αριθμό τραπεζών προκειμένου να συμφωνηθεί η αναδιάρθρωση των χρηματοοικονομικών τους υποχρεώσεων.

Tην ίδια στιγμή στην επικαιρότητα βρίσκεται η αξιοποίηση της συμμετοχής τους στην Hellas Flying Dolphins.

Tα σενάρια που παραμένουν σε ισχύ είναι η συγχώνευσή της με τη μητρική εταιρεία, που όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αρχίσει να χάνει έδαφος για διάφορους λόγους, όπως είναι η επίδραση που θα είχε στη διάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου των Mινωικών Γραμμών. Eπίσης, εξετάζεται η πώληση του ποσοστού αλλά και η αυτόνομη πορεία της εταιρείας, η οποία εκτιμάται ότι το 2003 θα πραγματοποιήσει την πρώτη κερδοφόρα χρήση από την ίδρυσή της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βελτίωση των οικονομικών της HFD έχει αρχίσει να ενισχύει περισσότερο την επιλογή της αυτόνομης ανάπτυξής της, καθώς μάλιστα με δύο ακόμη κερδοφόρους ισολογισμούς θα είναι σε θέση να επιζητήσει την είσοδό της στο Xρηματιστήριο της Σοφοκλέους.