You are here

ΟΤΕ: Μειώνονται οι κλήσεις προς κινητά, αυξάνονται τα πάγια

17/12/2003 10:57
Της Μαρίας Μόσχου

Επιπλέον αύξηση στο πάγιο τέλος αλλά σημαντική μείωση στις χρεώσεις από σταθερό προς κινητό τηλέφωνο θα προβλέπουν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ που θα τεθούν σε ισχύ από 31 Δεκεμβρίου 2003.

Ύστερα από παρεμβάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων η τιμολογιακή πολιτική που είχε καταθέσει προς έγκριση ο ΟΤΕ εγκρίθηκε αλλά με ορισμένες παρεμβάσεις που αφορούν:

Την αύξηση του παγίου τέλους. Ο ΟΤΕ είχε προτείνει αύξηση 3,8% αλλά αναμένεται να επιβληθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση (αν και σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα είναι μικρότερη από αυτή που προτείνει η ΕΕΤΤ).

Τη σημαντική μείωση των τιμολογίων από σταθερό τηλέφωνο προς κινητό. Η μείωση αυτή μεσοσταθμικά ίσως να ξεπεράσει ακόμα και το 25%.

«Ψαλίδισμα» των εκπτώσεων που έχουν προταθεί για τους επιχειρησιακούς πελάτες (κυρίως όσον αφορά το ΟΤΕπιχειρώ).

Μείωση των τιμολογίων που αφορούν τα τέλη τα οποία να πληρώνουν οι εναλλακτικοί φορείς στον Οργανισμό για τη χρήση του δικτύου. Η Επιτροπή ζήτησε να μειώσει τις εκπτώσεις από 13% σε 6% όσον αφορά την αστική τηλεφωνία, ενώ για την υπεραστική ζήτησε να μειωθούν από 16% σε 8%. Η ΕΕΤΤ επιτρέπει τις εκπτώσεις στα τιμολόγια για τους οικιακούς πελάτες, όπως και τον διαχωρισμό των τιμολογίων σε ώρες αιχμής και μη αιχμής, τόσο για τα τέλη διασύνδεσης όσο και για τους καταναλωτές.

Στην κατάθεση προσφορών για την εξαγορά της CosmoRom (θυγατρική της Rom Τelecom) έχουν ήδη προχωρήσει αρκετές εταιρείες.

Τη δήλωση έκανε χθες ο υπουργός Επικοινωνιών της Ρουμανίας, κ. Dan Νica, ο οποίος τόνισε ότι η ρουμανική κυβέρνηση θα έχει αποφασίσει μέχρι το τέλος του χρόνου για την τύχη της εταιρείας. Την είδηση αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Dow Jones Νewswires όπου ο κ. Νica φέρεται να διαβεβαίωσε ότι οι προσφορές προέρχονται από γνωστούς τηλεπικοινωνιακούς ομίλους.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της CosmoRom ανέρχονται στο ποσό των 190 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ΟΤΕ.