You are here

Ίση μεταχείριση ζητούν οι ειδικοί αστυνομικοί

17/10/2018 14:05

Ίση μεταχείριση με τους μόνιμους αστυνομικούς ζητούν οι ειδικοί αστυνομικοί, των οποίων τα αιτήματα συζητήθηκαν σήμερα ενώπιον της επιτροπής νομικών.

Όπως ενημερώθηκε η επιτροπή, σύμφωνα με νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο, οι περίπου 1000 ειδικοί αστυνομικοί θα τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης με τους μόνιμους αστυνομικούς σε θέματα αφυπηρέτησης καθώς, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθούνται οι ειδικοί αστυνομικοί θα μπορούν να αφυπηρετούν στο 63ο έτος αντί στο 62ο.

Εντούτοις τα εν λόγω νομοσχέδια, εξακολουθούν να βρίσκονται ενώπιον της νομικής υπηρεσίας για νομοτεχνική επεξεργασία.

Πέραν των θεμάτων αφυπηρέτησης, οι ειδικοί αστυνομικοί ζητούν ίση μεταχείριση και σε θέματα συνταξιοδοτικών ωφελημάτων, φιλοδωρημάτων και αποζημιώσεων σε περίπτωση θανάτου εν ώρα καθήκοντος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι το θέμα της προώθησης λύσεων για τα ζητήματα που θέτουν οι ειδικοί αστυνομικοί, θα παρακολουθείται από την επιτροπή.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο βουλευτής Άριστος Δαμιανού, έκανε λόγο για απραξία και εμπαιγμό των ειδικών αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι οι παθογένειες του αστυνομικού σώματος πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε αυτό να εξυγιανθεί.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι θα πρέπει να παύσει το καθεστώς δύο ταχυτήτων στην αστυνομία και να υπάρξει ένα ομοιογενές σώμα, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών αστυνομικών, έχουν περισσότερα προσόντα από τους μόνιμους αστυνομικούς.

M.X.