You are here

Εθνική-Alpha: Ναι, υπάρχουν προβλήματα

15/01/2002 15:24
Οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank προσπάθησαν το απόγευμα της Τρίτης να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες από τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην τελευταία. Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο τράπεζες παραδέχονται ότι ανακύπτουν προβλήματα στην συγχώνευση σε «διάφορους τομείς» και επισημαίνουν ότι ο στόχος παραμένει η «δημιουργία μιας ισχυρής ελληνικής τραπέζης με ευρωπαϊκή δομή». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα τράπεζα θα «λειτουργεί με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της σύγχρονης τραπεζικής αγοράς».

Η Stockwatch παραθέτει την ανακοίνωση αυτούσια:

Όπως σε κάθε μεγάλο εγχείρημα έτσι και σε συγχώνευση μεταξύ ισοτίμων μεγάλων τραπεζών ανακύπτουν δυσκολίες σε διάφορους τομείς. Οι δυσκολίες αυτές με πνεύμα κατανοήσεως και καλής πίστης γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν.
Στόχος μας συνεχίζει να είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ελληνικής τραπέζης με ευρωπαϊκή δομή που θα λειτουργεί με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της σύγχρονης τραπεζικής αγοράς. Αυτό άλλωστε επιτάσσει το συμφέρον της Εθνικής Οικονομίας, των Μετόχων μας και των Εργαζομένων και στις δύο τράπεζες.