You are here

Αυξάνονται τα τέλη της Κεφαλαιαγοράς...

15/09/2003 09:48
Με £1 εκ. έλλειμμα η Επιτροπή αναζητά τρόπους αύξησης των εσόδων της…

Το «ταμείον είναι μείον»... Ως εκ τούτου, αναπόφευκτη είναι η αναζήτηση τρόπων αύξησης των εσόδων. Όπως πληροφορείται η Stockwatch, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επικρατεί έντονος προβληματισμός γύρω από το θέμα, με δεδομένο ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι μείωσης του τεράστιου ελλείμματος που παρουσιάζεται στον Προϋπολογισμό της ΕΚ και ο οποίος ξεπερνά το ένα εκατομμύριο λίρες.

Ένας από τους παράγοντες που έχουν εξεταστεί και για τον οποίο φαίνεται να υπάρχει κατάληξη, είναι στην αύξηση ορισμένων τελών. Για εξέταση και έγκριση μιας αίτησης για παραχώρηση άδειας ΕΠΕΥ η Κεφαλαιαγορά χρεώνει σήμερα £2.000, ποσό που χρεώνει και για παραχώρησης άδειας λειτουργίας Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Stockwatch, ο προσανατολισμός στην ΕΚ είναι όπως, (Α) το ποσό χρέωσης να είναι στο μέλλον, ανάλογο του μεγέθους μιας ΚΕΠΕΥ και επιπρόσθετα, (Β) να υπάρχει ένα ετήσιο ποσό χρέωσης για την εποπτεία. (Γ) Επίσης, η χρέωση για τα Αμοιβαία Κεφάλαια θα είναι ανάλογα με το μέγεθος του Αμοιβαίου.

Παρόλα αυτά, είναι φανερό σύμφωνα και με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς ότι μηδαμινά θα είναι, σε σχέση με το τεράστιο έλλειμμα, τα έσοδα της ΕΚ από μια τέτοια κίνηση. Και συνεπώς, η αναζήτηση τρόπων αύξησης των εσόδων συνεχίζεται...

Του Κυριάκου Κυριακίδη