You are here

Χριστόδουλος: Αβάσιμες οι θέσεις Πουργουρίδη

12/11/2003 18:40
Ο Διοικητής της ΚΤ Χριστόδουλος Χριστοδούλου, απορρίπτει κατηγορηματικά τα όσα ο πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου Χρίστος Πουργουρίδης, του απέδωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίας με την επιτροπή Οικονομικών. Κληθείς από τη StockWatch να σχολιάσει αναφορά του Χρίστου Πουργουρίδη, σύμφωνα με την οποία φέρεται να έχει πει πως οι Οδηγίες της ΚΤ αποτελούν διοικητικής μορφής πράξεις που δεσμεύουν μόνο τις τράπεζες και αφορούν μόνο τις τράπεζες, ο κ. Χριστοδούλου απέρριψε ως αβάσιμη και εκτός πραγματικότητας, τη σχετική τοποθέτηση του προέδρου της επιτροπής Ελέγχου.

«Δεν έχω υπόψη μου το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του κ. Πουργουρίδη, συνεπώς δεν είναι ορθό να σχολιάσω δηλώσεις, που ενδεχομένως να μην έχουν αποδοθεί ορθά. Αν όμως όσα δημοσιεύονται στη StockWatch και αποδίδονται στον κ. Πουργουρίδη, όντως αναφέρονται σε μένα ως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας», επισημαίνει ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, προφανέστατα ο κ. Πουργουρίδης θα έχει κάνει λάθος.

«Γιατί», καταλήγει ο Διοικητής της ΚΤ, «μου αποδίδονται δηλώσεις που δεν έχω κάνει ή απόψεις που δήθεν πρεσβεύω και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Του Κυριάκου Κυριακίδη